Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

Krémový dýňový cheesecake je ideální podzimní recept. Místo pekanových ořechů, můžete použít u nás běžnější ořechy vlašské. 

Pro 4 porce si připravte:

Ingredience na korpus:

  • 2 hrsti mandlí
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 2 hrsti rozinek
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • špetka soli

Ingredience na náplň:

  • 6 balení Lučina 100 g
  • 100 g hrnek dýňového pyré (jemně nasekaná dýně)
  • ¼ hrnku třtinového cukru
  • ½ lžíce koření 5-ti vůní
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 vejce
  • hrst pekanových ořechů

Postup

  1. Mandle, slunečnicová semínka a rozinky rozsekáme najemno, smícháme z rozmixovaným vejcem a banánem a přidáme špetku soli. Směs rozprostřeme do vymazané formy na asi půl centimetrovou vrstvu a vytvoříme cca 3 cm okraj, pečeme 20 minut na 100°C.
  2. Na pánvi se lžící másla osmahneme dýňové pyré s kořením 5-ti vůní a citrónovou šťávou, a necháme vychladnout.
  3. V mixéru vyšleháme vejce, Lučinu a cukr, oddělíme 1/2 a do té vmícháme vychladlé dýňové pyré. Směs s dýní dáme na korpus jako první vrstvu a pak přilejeme druhou, bílou, polovinu. Jemně promícháme.
  4. Na povrch dáme pekanové ořechy a pečeme zhruba 40 minut na 150°C. Po vychladnutí necháme ještě alespoň na 3 hodiny v lednici. Při podávání můžeme polít karamelem.

Sdílejte
dudlee
reklama
reklama

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě