Dýňový sirup a latté

Dýňový sirup

V dnešním podzimním receptu si nejprve připravíme dýňové pyré , následně z pyré vytvoříme dýňový sirup, který nakonec použijeme k přípravě
dýňového latté 🙂

Pro 4 porce si připravte:

Na 500 ml dýňového sirupu

  • 4 lžíce dýňového pyré (1 dýně Hokkaido)
  • 300 ml vařící vody
  • 150 g světlého třtinového cukru
  • 1 lžička dýňového koření od Antonína z www.koreni.cz
  • 1 lžička pravého vanilkového cukru od Antonína z www.koreni.cz

Příprava dýňového pyré:

Dýni Hokkaido omyjeme, rozřízneme napůl a vydlabeme semínka.

Dýňové pyré – recept krok 1

Dýni položíme rozkrojenou stranou na plech, podlijeme 200 ml vody a při 180 °C pečeme v troubě 60-90 minut (slupka musí jít snadno propíchnout vidličkou). Poté ji necháme zcela vychladnout.

Dýňové pyré – recept krok 2

Z upečené dýně vydlabeme dužninu, kterou v mixéru rozmixujeme dohladka.

Dýňové pyré – recept krok 3

Dýňové pyré máme připraveno. 250 ml pyré dáme stranou, zbytek rozdělíme po cca 300 g do vhodných nádob a zamrazíme pro příští využití.

Dýňové pyré – recept krok 4

Příprava sirupu:

Ve varné nádobě o obsahu 1 l smícháme 300 ml vařící vody se 150 g světlého třtinového cukru a 1 lžičkou vanilkového cukru a za stálého míchání necháme cukr rozpustit.

Dýňový sirup – recept krok 1

Přidáme 4 lžíce dýňového pyré a 1 lžičku dýňového koření a metlou dokonale promícháme. Pokud jsou v pyré hrudky, scedíme sirup přes jemné sítko (v lednici vydrží cca 2 týdny).

Dýňový sirup – recept krok 2

Hotovo 🙂


Dýňový sirup – recept krok 3

Příprava dýňového latté:

V přístroji na přípravu espressa připravíme silné espresso a dolijeme napěněným mlékem (nebo rovnou vyrobíme caffe latte nebo vídeňskou kávu).

Dýňové latté – recept krok 1

Na mléčnou pěnu (nebo šlehačku) opatrně nalijeme 2-4 lžíce dýňového sirupu (dle chuti místo cukru).

Dýňové latté – recept krok 2

Podáváme se zákuskem nebo jen tak samotné.

Dýňové latté – recept krok 3

Spolu s www.koreni.cz vám přejeme dobrou chuť!

Sdílejte
biogaia
reklama
reklama

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě