Podzimní pečená dýně s houbami

Pečená dýně s houbami

Milujeme recepty, kdy za vás většinu práce odvede trouba. Pokud vyzkoušíte náš recept na podzimní pečenou dýní s houbami, budete mít nejen skvělé jídlo, ale i více času na hraní s dětmi. 

Pro 4 porce si připravte:
  • 1 střední dýně Hokaido
  • 250 g krémových žampionů
  • 4 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 50 g parmezánu
  • 50 g ementálu
  • trochu sušených hub nebo houbového koření
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 250 ml mléka
  • větvička rozmarýnu

Postup

  1. Dýni očistíme a nakrájíme na kousky přibližně 3 cm velké. Velkou výhodou dýně Hokaido je to, že ji není třeba loupat. Tento recept ale můžete obměnit a vyzkoušet i jiné druhy dýní (vyzkoušejte například máslovou dýni).
  2. Oloupejte česnek a nakrájejte na silnější plátky. Cibuli po oloupání nakrájejte na čtvrtky. Zeleninu promíchejte spolu s houbovým kořením, rozmarýnem, pepřem a solí.
  3. Střední pekáček nebo zapékací misku vymažte olivovým olejem a rozložte promíchanou zeleninu s kořením.
  4. Pečte v rozehřáté troubě na 180° C 20 minut. Po deseti minutách promíchávejte, případně lehce podlijte vodou.
  5. Na půl upečenou zeleninu podlijte mlékem a dále pečte 10 minut.
  6. Sýry nastrouhejte a promíchejte. Posypte jimi zeleninu a opět dejte zapéct do trouby do zlatova.

Sdílejte
biogaia
reklama
reklama

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě