Bruschetta al Pomodoro

Bruschetta al Pomodoro

Využijte letošní úrodu rajčat netradičně a potěšte své blízké rychlou italskou pochoutkou.

Ingredience

  • 1 kg zralých rajčat
  • 2 velké francouzské bílé bagety (ciabatty, bílý toustový chléb)
  • směs koření „Bruschetta“ od Antonína
  • kvalitní extra virgin olivový olej
  • aceto balsamico (variabilní)

1/5

1 kg dokonale vyzrálých rajčat omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na drobné kostičky (0,5 cm).

Bruschetta krok 1

  • 2/5
    V míse je smícháme se 2 lžícemi směsi koření „Bruschetta“, 2 lžícemi kvalitního extra virgin olivového oleje a kdo má rád, přidá ještě lžičku aceto balsamico. Vše opatrně promícháme, aby se rajčata nerozbila a při pokojové teplotě necháme 30 minut rozležet.

    Bruschetta krok 2

  • 3/5
    Francouzskou bagetu nebo ciabattu podélně rozřízneme a nejlépe na grilu (lze i v troubě nebo na grilpánvi) opečeme tak, aby se vytvořila nazlátlá kůrčička.

    Bruschetta krok 3

  • 4/5
    Opečené bagety (bruschetty) pokládáme na horký talíř (důležité, musí zůstat teplé), bohatě pokapeme extra virgin olivovým olejem, (kdo má rád česnek, může ještě potřít čerstvě rozdrceným česnekem).

    Bruschetta krok 4

  • 5/5
    Lžičkou na ně vrstvíme připravenou a odleželou směs rajčat a koření.

    Bruschetta krok hotovo

 

Sdílejte
Ambasadorky po porodureklama

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě