Budapešťská pomazánka s medvědím česnekem

Budapešťská pomazánka s medvědím česnekem 1

Rychlá jarní dobrota skvělá k svačině, na jednohubky nebo jen tak k večeři.

Ingredience

Použité suroviny na 2 – 4 porce:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 3 lžíce řeckého bílého jogurtu
  • hrst čerstvého medvědího česneku
  • hrst čerstvé petržele
  • 1/2 červené kapie
  • 2 lžíce směsi koření Kapiová pomazánka
  • sůl dle chuti
  • černý pepř mletý dle chuti

Na posypání: čerstvá pažitka, parmazán nebo jemně drcené vlašské ořechy

Přílohy: chléb (topinka pečená nasucho), toustový chléb, opečená bagetka,…

Postup

    • 1/5
      Měkký tvaroh spolu s 3 vrchovatými lžícemi řeckého jogurtu, 2 lžícemi kořenící směsi Kapiová pomazánkadokonale našleháme a necháme cca 15 minut rozležet.Budapešťská pomazánka – recept krok 1
    • 2/5
      Hrst čerstvého medvědího česneku, hrst čerstvé petržele a 1/2 červené kapie nakrájíme nadrobno.Budapešťská pomazánka – recept krok 2
  • 3/5
    Vmícháme nakrájené bylinky a kapii, dochutíme solí a černým mletým pepřem.Budapešťská pomazánka – recept krok 3
  • 4/5
    Pomazánku necháme v chladničce cca 1 hodinu odležet a mažeme na chléb, topinku, toustový chléb, opečenou bagetku nebo jiné pečivo.Budapešťská pomazánka – recept krok 4
  • 5/5
    Dle chuti dozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou, parmazánem nebo jemně drcenými vlašskými ořechy a podáváme se sklenicí kefíru.Budapešťská pomazánka – recept krok 5

Spolu s kořením.cz vám přejeme dobrou chuť!

Sdílejte

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě