Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku

Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku 1

Chcete vyzkoušet exotickou variantu grilování? Pusťte do své kuchyně Indii. Dnes vám spolu s www.koreni.cz přinášíme Antonínovu variaci indického grilování, při kterém maso získá vynikající, mírně pikantní chuť a zůstane nádherně šťavnaté.

Na 4 porce si připravte:
  • 600 g kuřecích nebo krůtích prsou (stehenních řízků)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • směs koření Meat másala (koupíte na www.koreni.cz)
  • sůl
  • 250 ml bílého jogurtu
  • 1 střední cibule
  • dva stroužky česneku
  • Příloha: pečivo (čapátí), zeleninové saláty, brambory, rýže

Připravíme si marinádu smícháním 250 ml bílého jogurtu, jemně nakrájené 1 střední cibule, dvou stroužků prolisovaného česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 ½ lžíce kořenící směsi “Meat másala” a 1 ½ lžičky soli.

Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 1

Do této směsi vložíme 600 g lehce naklepaných kuřecích prsou a necháme je přes noc marinovat.

Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 2

Před grilováním lehce otřeme marinádu a pokládáme je rovnou na rozpálený gril a z obou stran pěkně opečeme.

Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 3

Podáváme se zeleninovými saláty a pečivem (čapátí), různými chutney nebo s rýží či brambory.

Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 4

Spolu s www.koreni.cz vám přejeme dobrou chuť!

Sdílejte
reklama

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě