Antonínův kuřecí špíz

Antonínův kuřecí špíz 1

Jednoduché kuřecí špízy na gril i do trouby.

Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 600 g kuřecích prsou (cca 4 kusy)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
  • směs koření Koření od Antonína
  • 12 plátků slaniny

Postup

    • 1/4
      Do misky nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme 1 lžíci hořčice, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžičku soli a 3 lžičky směsi koření Koření od Antonína. Vše promícháme, až se nám vytvoří hustá marináda.

      Antonínův kuřecí špíz – recept krok 1

    • 2/4
      Do marinády dáme na cca 4 cm kostky nakrájených 600 g kuřecího masa. Maso nakrájíme tak, aby nám vyšly 3 kousky na jeden špíz. Maso v marinádě necháme alespoň 1 hodinu, nejlépe přes noc.

      Antonínův kuřecí špíz – recept krok 2

  • 3/4
    Namarinovaný kousek masa zabalíme do plátku slaniny a napíchneme na špíz nebo špejli v místě konce slaniny, aby se nám nerozbalovala. Na každý špíz 3 kousky.

    Antonínův kuřecí špíz – recept krok 3

  • 4/4
    Grilujeme 4-5 minut z každé strany a podáváme s pečivem, salátem, brambory nebo grilovanou zeleninou a různými dipy.

    Antonínův kuřecí špíz – recept krok 4

Doba přípravy: 30minut příprava, 1 – 12 hodin marinování /4 porce.

Přejeme vám dobrou chuť🙂

Sdílejte
Orbico - teploměr a nosní odsávačkaOrbico - teploměr a nosní odsávačkareklama

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě