Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou

Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou 1

Zbrusu nová kořenící směs Zátar v receptu na jednoduchou, zdravou a chutnou večeři.

Ingredience

Použité suroviny na 2 porce:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 4 středně velké červené řepy
  • 1 červená kapie
  • 400 g sterilované cizrny
  • 2 lžíce kořenící směsi Zátar od Antonína
  • drcené chilli (dle chuti)
  • 1 lžička kořenící směsi Harísa
  • extra virgin olivový olej
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžička citrónové kůry (čerstvě nastrouhané nebo 1/2 lžičky sušené)
  • 200 g řeckého jogurtu
  • hrst čerstvých, nasekaných lístků máty

Všechno koření z receptu můžete pohodlně objednat na www.koreni.cz

Postup

  • 1/6
    4 středně velké červené řepy oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, kapii rozkrájíme na cca 2×2 cm velké kousky.Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 1
  • 2/6
    Ve skleničce smícháme 3 lžíce oleje s 1 lžící kořenící směsi Harísa.Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 2
  • 3/6
    V misce smícháme 2 lžíce oleje s připravenou řepou, kapií, 400 g sterilované cizrny, 1 lžičky soli a 2 lžícemi kořenící směsi Zátar.Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 3
  • 4/6
    Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem, a pečeme v troubě při 200 °C cca 30 minut (okraje řepy budou křupavé).Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 4
  • 5/6
    Zatímco se peče zelenina, smícháme 200 g řeckého jogurtu s 1 lžičkou citrónové šťávy, 1 lžičkou citrónové kůry a špetkou soli.Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 5
  • 6/6
    Jogurtovou směs rozprostřeme na talíři a pokapeme směsí oleje a „Harísy“. Na jogurt poskládáme pečenou zeleninu s cizrnou a „Zátarem“ a dle chuti posypeme drceným chilli a nasekanými lístky máty. Podáváme samotné nebo s arabským Pita chlebem.Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 6

Doba přípavy – 10 minut příprava a 30 minut pečení.

Spolu s www.koreni.cz vám přejeme dobrou chuť!

 

  • Videorecept:
Sdílejte

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě