Punč

Punč 1

Punč s kořením, které obsahuje jablka z Čech, pomeranče ze Španělska a z koření skořici, kardamom a hřebíček.

Ingredience

Použité suroviny na 4 sklenice Silvestrovského punče:

  • 2 dcl rumu
  • 2 dcl griotky (recept č. 227 Vánoční griotka)
  • 1 pomeranč
  • 1 lžíce kořenící směsi „Punč“
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička másla

Použité suroviny na 8 sklenic Domácího punče:

  • 0,7 l sladšího bílého nebo červeného vína
  • 2 dcl griotky (recept č. 227 Vánoční griotka)
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce kořenící směsi „Punč“
  • černý čaj

Na ozdobení:

  • Tenké plátky pomeranče

Postup

  • 1/4
    Připravíme si ingredience.Silvestrovský punč - recept krok 1
  • 2/4
    V dvoulitrovém hrnci přivedeme k varu 500 ml vody, do ní vsypeme 1 lžíci směsi koření „Punč“ a 5 minut necháme vařit a odstavíme z plotny.Silvestrovský punč - recept krok 2
  • 3/4
    Přidáme šťávu z 1/2 pomeranče, lžíci medu, rum a griotku, rychle přivedeme k varu a je hotovoSilvestrovský punč - recept krok 3
  • 4/4

Podáváme horké s plátkem pomeranče.

Tip: Přidáme-li do každé sklenice pár kapek rozpuštěného másla, punč se zjemní a navíc zůstane déle horký a nevyprchá z něj alkohol.

Přidáváme ještě návod na Domácí punč, kdy vodu nahradíme 400 ml silného černého čaje, přidáme 0,7 l sladšího bílého nebo červeného vína (dle chuti) a vynecháme rum, med a máslo.

Silvestrovský punč - recept krok 4

Doba přípravy 20 minut, 4 sklenice. 

Spolu s www.koreni.cz vám přejeme dobrou chuť!

Inspiraci na další recepty spojené s Vánoci naleznete také v naší sekci Vánoce.

Sdílejte

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě