Salát Coleslaw

Salát Coleslaw 1

Hlavní chod s pečivem nebo příloha ke grilovaným masům. Zdravý salát s čerstvě umletým pepřem Tellicherry.

Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 1 hlávka letního zelí (cca 1 kg, najemno nakrouhaná)
  • 2-3 mrkve (nadrobno nakrájené nebo nastrouhané)
  • 2 jarní cibulky
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 100 ml majonézy (cca 8 lžic)
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce cukru (lepší je třtinový)
  • 1 lžička medu
  • 2 lžičky jemné dijonské hořčice
  • 1 lžička čerstvě namletého Pepře černého celého Tellichery
  • sůl dle chuti (není nutná)
  • Přílohy: pečivo, grilovaná masa

Postup

  • 1/6
    1 hlávku letního zelí (cca 1 kg) zbavíme vnějších listů a nakrouháme (nakrájíme) na co nejjemnější nudličky.

    Salát Coleslaw – recept krok 1

  • 2/6
    Najemno nastrouháme 2-3 očištěné mrkve, nadrobno nakrájíme 2 jarní cibulky.

    Salát Coleslaw – recept krok 2

  • 3/6
    Připravíme si zálivku rozšleháním 3 lžic řeckého jogurtu, 100 ml majonézy, 2 lžic vinného octa, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžic cukru, 1 lžičky medu, 2 lžiček jemné dijonské hořčice a 1 lžičky čerstvě namletého pepře Tellichery.

    Salát Coleslaw – recept krok 3

  • 4/6
    Zelí, mrkev a cibulku ve větší misce promícháme a dle chuti lehce osolíme.

    Salát Coleslaw – recept krok 4

  • 5/6
    Přidáme zálivku a dokonale promícháme. Ideální je nechat jej cca 30 minut v chladu rozležet.

    Salát Coleslaw – recept krok 5

  • 6/6
    Servírujeme samostatně nebo s pečivem jako rychlou večeři nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

    Salát Coleslaw – recept krok 6

Doba přípravy 15 minut. 

Sdílejte
Ambasadorky po porodureklama

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě