Pro rychlou svačinku není nic lepšího než obyčejný chléb s máslem. Pokud chcete klasiku ozvláštnit vyzkoušejte ochucené máslo. Jeho příprava je jednoduchá a můžete si jej připravit přesně podle vaší chuti.
Co budeme potřebovat na pažitkové máslo s limetkou
- 250 g másla
- 50 g čerstvé pažitky
- 1 stroužek česneku
- 1 limeta
- sůl
- pepř
Postup
- Oloupejte stroužky česneku a nasekejte přísady na velmi jemno.
- Ve větší míse ručním mixerém ušlehejte máslo a všechny přísady na máslo. Osolte a opepřete dle chuti. U limety vymačkejte šťávu a můžete použít i nakrájenou kůru. Jen opatrně na bílá místa kůry.
- Směs másla a dalších surovin přeneste na velký kus potravinářské fólie a srolujte na válec. Oba konce pěkně zatočte a dejte do lednice chladit alespoň na jednu hodinu.
- Vychlazené máslo je připravené k podávání :-)
Zkusit můžete i jiné varianty. Výborné je třeba česnekobylinkové, nebo bazalkové se sušenými rajčaty.
Česnokobylinkové máslo
- 250 g másla
- 2 stroužky česneku
- 10 g čerstvého rozmarýnu
- 10 g čerstvého tymiánu
- 10 g čerstvé pažitky
- sůl
- pepř
Postup je stejný jako u pažitkového másla s limetou.
Bazalkové máslo se sušenými rajčaty
- 250 g másla
- 1 stroužek česneku
- 100 g sušených rajčat v oleji
- 1 hrst čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
Postup je stejný jako u pažitkového másla s limetou.
Domácí bylinková másla dodají čerstvou chuť a jarní energii každému pokrmu. Zkuste je použít na pečené maso, na dušenou zeleninu, nebo jen tak namazat na křupavý chléb.
Další inspiraci na skvělé recepty najdete v naší sekci.
Pokud máte i vy nějaký recept, můžete se s námi podělit v naší uzavřené skupince maminek na Facebooku.