Pěna z bílé čokolády s malinami

Topnatur pěna z bílé čokolády s malinami

V rámci naší redakce Happy Baby rády zkoušíme nové recepty. Všechny jsme maminky různě starých dětí a v nikdy nekončícím kolotoči se snažíme nezapomínat ani na sebe. Proto jsme pro vás připravily seriál článků, kde vám chceme představit naše nejoblíbenější recepty ze zdravějších surovin. Dnes začneme dezertem od Lucie, který je možné použít při slavnostních příležitostech, nebo jako chutnou svačinku pro starší děti. Vychutnejte si náš recept na pěnu z bílé čokolády s malinami v LOW CARB verzi a užijte si mlsání bez výčitek. 

Na pěnu z bílé čokolády budete potřebovat:

  • 150 ml smetany na šlehání
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 50 g bílé čokolády

Na ozdobu:

  • ovoce - v našem případě jsme použily lyofilizované maliny

Postup

  1. Ve vodní lázni - případně v mikrovlnné troubě se lžičkou šlehačky rozehřejeme bílou čokoládu. Zahříváme pouze do rozpuštění. Nevaříme.
  2. Mezitím si připravíme řádně vychlazenou smetanu na šlehání s polotučným tvarohem. Společně přidáme do nádoby s vyššími okraji vhodné pro šlehání. Ponorným mixérem nebo šlehačem přibližně 3 minuty šleháme do pěny. Průběžně přiléváme rozpuštěnou bílou čokoládu. Nemusíte se bát výsledné řidší konzistence. V případě chuti můžete přisladit vámi preferovaným sladidlem.
  3. Takto připravenou pěnu přelijeme do skleniček a ozdobíme ovocem. V našem případě jsme použily lyofilizované maliny, které dodávají zajímavý kontrast k sladké pěně. Navíc lyofilizované ovoce oproti čerstvému nepouští šťávu a tak je možné pěnu připravit a ozdobit i den předem před plánovanou oslavou.

Protože se snažíme v našem čistě ženském týmu trochu stravu odlehčovat, tak jsme použily všechny suroviny, které splňují  zásady LOW CARB stravování. I pokud nepreferujete tento způsob, určitě vám tato alternativa zachutná.

V čem se liší LOW CARB bílá čokoláda od klasické?

Podle zásad LOW CARB stravování není vhodný žádný klasický řepný nebo třtinový cukr, který je bohužel často složkou nejvíce obsaženou v bílé čokoládě. Pro odlehčení jsme tedy pro tento recept vybraly bílou čokoládu, kde je klasický cukr nahrazen maltitolem(alkoholovým cukrem). Maltitol má zhruba poloviční množství kalorií při zachování podobné sladké chuti. Jen i tady platí všeho s mírou. V případě požití vysokého množství může dojít k nadýmání nebo průjmu.

Topnatur pěna z bílé čokolády s malinami

Co je lyofilizace?

V poslední době stále více užívaná metoda uchování nejen ovoce je lyofilizace tedy sušení mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Takto sušené ovoce je lehké, křehké a jako stvořené pro improvizaci v rámci dezertů. V tomto receptu jsme ho využily kromě vyšší dostupnosti také proto, že umožňuje recept připravit s předstihem včetně zdobení bez změny kvality. Konkrétně jsme použily lyofilizované maliny od TOPNATUR. Pokud použijete ovoce čerstvé, raději zdobte až těsně před podáváním.

Za naší redakci Happy Baby vám přejeme dobrou chuť.

Pro ještě větší vychutnání tohoto receptu můžete využít slevu 15 % na nákup surovin na Topnatur.cz využijte kód “HAPPY15”. Platnost kódu je do 31.12.2021 a platí na celý nákup.

sleva topnatur

Sdílejte
Kompletní portfolio HBKompletní portfolio HBreklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě