Čokoládové lanýže se skořicí

Čokoládové lanýže

Recept na báječný dezert, ale i na výborný dárek. Vyzkoušejte čokoládové lanýže se skořicí.

Ingredience

  • 70 g smetany ke šlehání (31%)
  • 40 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • skořicový cukr „od Antonína“
  • 200 g kvalitní čokolády (60%)
  • cherry (brandy, rum, amaretto)
  • 2 – 3 lžíce kvalitního práškového kakaa
  • 40 nejmenších papírových košíčků

1/6

Připravíme se všechny ingredience.

Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 1

  • 2/6
    Do menšího hrnce (1-1,5 litru) nalijeme smetanu, přidáme máslo, krupicový cukr, polévkovou lžíci skořicového cukru „od Antonína“ a vše na středním ohni za stálého míchání zahříváme, než se cukr a máslo rozpustí.Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 2

  • 3/6
    Odstavíme z plotny, přidáme na kousky nalámanou čokoládu, dvě lžíce cherry (brandy, rum, amaretto) a mícháme, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí.Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 3
  • 4/6
    Necháme vychladnout a uložíme ji do druhého dne do lednice, aby čokoládová hmota dostatečně ztuhla.Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 4
  • 5/6
    Do misky si připravíme 3 lžíce prosátého kvalitního kakaa (bez hrudek). Ztuhlou čokoládovou směs vyndáme z lednice a lžičkou vykrajujeme hrudky, které prsty druhé ruky rychle a lehce vytvarujeme (zaoblíme hrany) do tvaru lanýže a ihned položíme do misky s kakaem.Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 5
  • 6/6
    Lehkým třesením miskou obalíme lanýže v kakau, poklepem odstraníme přebytečné kakao a hotový lanýž vložíme do papírového košíčku. Až do spotřeby uchováváme v lednici.Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 6

Spolu s www.koreni.cz vám přejeme dobrou chuť!

 

Sdílejte
Immunotrofina 2+1 zdarmaImmunotrofina 2+1 zdarmareklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě