Gurmánské brambory se smetanovým dipem

Gurmánské brambory

Ať jich upečete kolik chcete, nikdy nezbydou. Vyzkoušejte také náš recept na gurmánské brambory s lahodným smetanovým dipem.

Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 8 – 12 středně velkých brambor (kolik kdo sní)
  • máslo nebo kvalitní olej
  • směs koření „Gurmánská sůl“ od Antonína

Na dip:

  • 250 ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • směs koření „Salát pikant“ od Antonína

Přílohy

  • zeleninové saláty, grilovaná masa

1/5

Připravíme všechny ingredience.

Gurmánské brambory - recept krok 1

  • 2/5
    Brambory i se slupkou dokonale kartáčkem omyjeme (počítáme 2-3 středně velké brambory na osobu, a i když dáte víc, stejně nikdy nezbydou), rozkrojíme napolovic a naskládáme na plech rozkrojenou stranou nahoru. Na každou polovinu brambory položíme malý tenký plátek másla (1 x 1 cm) nebo zakápneme kvalitním olejem a dle chuti posypeme směsí koření „Gurmánská sůl“.

    Gurmánské brambory - recept krok 2

 

  • 3/5
    Plech vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme zhruba 30 minut. (Povrch brambor začne zlátnout a tvoří se na něm bubliny).

    Gurmánské brambory - recept krok 3

  • 4/5
    Smetanový dip připravíme smícháním 1 vrchovaté polévkové lžíce kořenící směsi „Salát pikant“ s 250 ml (jeden kelímek) zakysané smetany (lze použít i bílý jogurt), do kterého pečené brambory před konzumací namáčíme.

    Gurmánské brambory - recept krok 4

  • 5/5
    Podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

    Gurmánské brambory - recept krok 5

Spolu s www.koreni.cz vám přejeme dobrou chuť!

 

Sdílejte
Immunotrofina 2+1 zdarmaImmunotrofina 2+1 zdarmareklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě