Maďarské kyselo z dýně hokaido

Maďarské kyselo

Existuje velké množství receptů na krémové polévky z dýně hokaido. My vám dnes přinášíme netradiční a přesto vynikající recept na nikoliv krémové, ale nudličkové maďarské kyselo.

Na 4 porce si připravte:
  • 1 kg dýně hokaido
  • 1 vrchovatá lžíce papriky sladké maďarské od Antonína
  • 1 lžíce másla
  • 1 větší cibule
  • 100 g slaniny
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kopru od Antonína z www.koreni.cz
  • 2 lžičky octa
  • 1-2 lžičky cukru (podle chuti)
  • 200 ml smetany
  • 1 čabajská klobása

Hokaido dýni omyjeme (používá se i se slupkou), rozpůlíme a vydlabeme semínka. Čistou dužninu nastrouháme na jemném struhadle (optimální je průměr jako špagety) na co nejdelší nudličky.

Maďarské kyselo - recept krok 1

Slaninu s cibulí nakrájíme na malé kostičky a na másle ve dvoulitrovém hrnci osmažíme dozlatova. Když je hotovo, zaprášíme osmaženou slaninu a cibuli 1 vrchovatou lžící maďarské sladké papriky, přidáme lžičku kopru a vše velmi krátce (půl minuty) za stálého míchání orestujeme.

Maďarské kyselo - recept krok 2

Přilijeme 0,5 litru vody s rozmíchanou lžičkou soli, dvěma lžičkami octa a 1-2 lžičkami cukru (jak to kdo má rád kyselé) a přisypeme nastrouhanou dýni. Vše dobře promícháme, přivedeme k varu a 5 minut vaříme na mírném ohni (dýně hokaido velice rychle měkne).

Maďarské kyselo - recept krok 3

Když je hotovo, přilijeme smetanu a přidáme na kolečka nakrájenou čabajskou klobásu, promícháme, znovu přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

Maďarské kyselo - recept krok 4

Spolu s www.koreni.cz vám přejeme dobrou chuť!

Sdílejte
Immunotrofina 2+1 zdarmaImmunotrofina 2+1 zdarmareklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě