Med, skořice, badyán a hřebíček. Koření, které na Vánoce provoní nejeden domov. Provoňte si i ten svůj. Upečte si medovníčky podle receptu naší kolegyně Andrey.
Na 4 porce si připravte:
4 hřebíčky
badyán
1 lžička sody
1 lžička skořice
190 g moučkového cukru
2 vrchovaté lžíce + 1 menší medu
125 g másla
3 vejce
500 g hladké mouky
Postup
- Do mouky postupně vmícháme med, 2 celá vejce, máslo a cukr, skořici, rozdrcené hřebíčky, badyán a sodu. Vypracujeme těsto a necháme uležet v chladu.
- Uležené těsto necháme ohřát na pokojovou teplotu, vyválíme plát silný 5mm. Vykrajujeme tvary na plech. Pečeme na 160 °C.
Nechte se inspirovat dalšími skvělými recepty.
Komentáře