Salát z cizrny, červené řepy a krůtího masa

Salát z cizrny červené řepy a krůtího masa

Pokud ještě neznáte cizrnu, vyzkoušejte ji do svého jídelníčku zařadit. Tato zdravá luštěnina má mimo velké variability výhodu v tom, že nenadýmá. Pochutnejte si na její variantě v tomto teplém salátu s krůtím masem. 

Na 4 porce si připravte:
  • 2 plechovky sterilované cizrny
  • 6 lžic rajčat
  • 600 g krůžich prsou
  • 1 sklenička červené řepy
  • 2 hrsti rukoly
  • sůl dle potřeby
  • olivový olej dle potřeby
  • rostlinný olej dle potřeby

Postup

  1. Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat. Stejně necháme okapat i červenou řepu.
  2. Cizrnu nasypeme do mísy, přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a olivový olej. Vše promícháme. Pak přidáme okapanou řepu a nakonec rukolu.
  3. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší plátky, které rozklepeme, osolíme a opepříme. Pak je na oleji v pánvi z obou stran opečeme.
  4. Cizrnový salát rozdělíme do misek a doplníme plátky masa. Ihned servírujeme.

 

Tento recept jsme pro vás připravili společně s webem www.receptyschuti.cz

Sdílejte

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě