Lučinový košíček se špenátem

Lučinový košíček se špenátem

Vyzkoušejte lahodný slaný košíček s Lučinou a špenátem. 

Na 4 porce si připravte:
  • 3 balení Lučina 100 g
  • 1 vejce
  • 140 – 150 g slaných krekrů
  • 50 g měkkého másla
  • 150 g mraženého nebo listového špenátu
  • 1 větší stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžička cukru

Postup

  1. Vejce rozdělte na žloutek a bílek. Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s jemně rozdrcenými krekry.
  2. Do 6 až 9 formiček na muffiny vytvořte z těsta 1cm vysokou stlačenou vrstvu a dejte do rozehřáté trouby na 150 °C na 15 minut. Po upečení nechte vychladnout.
  3. Na lžíci oleje osmahněte plátky česneku, přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce orestujte. Nechte vychladnout a nasekejte nadrobno.
  4. Z bílku a špetky soli vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do 300 g Lučiny. Do každé formičky dejte trochu Lučiny se sněhem, 1 lžíci špenátu a navrch opět Lučinu se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut na 150 °C, pak 10 minut na 110 °C a nechte vychladnout v otevřené troubě.
  5. Na pánvičce orestujte cibuli nakrájenou na kolečka. Když začne být průsvitná osolte ji a přidejte malou lžičku cukru a nechte zkaramelizovat. Ozdobte špenátem a cibulí.

Sdílejte
Immunotrofina 2+1 zdarmaImmunotrofina 2+1 zdarmareklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě