Suroviny pro sirup:
- angrešt cca 1,5 kg
- voda 0,5 l
- lístky máty podle chuti
- 1 malá lžička kyseliny citrónové
- 1 kg cukru klasického nebo třtinového
Postup
- Sklizený angrešt omyjte a nechte okapat. Můžete je pomačkat šťouchadlem na brambory nebo je posekejte pomocí kuchyňského robota či v mixéru.
- Pomačkaný angrešt vložte do hrnce, zalijte vodou, přidejte lístky máty, kyselinu citrónovou. Směs vložte v hrnci se zakrytou poklicí na noc do chladničky.
- O den později směs přeceďte přes sítko. Přeložte do hrnce, přidejte cukr a dejte na sporák. Když začne sirup vařit, můžete jej vypnout a naplnit do čistých sterilních lahví.
- Láhve položte naležato, případně hlavou dolů, podle typu láhve. Nechte je vychladnout při pokojové teplotě. Pokud se vám to nezdá dostatečné, samozřejmě můžete je i sterilizovat, není to však nutnost.
Letní drink z angreštu
