Zeleninové tartaletky

Zeleninové tartaletky

Tyto tartaletky, jsou plné zeleniny a přitom krémové díky použité Lučině. Vyzkoušejte je ještě teplé se zeleninovým salátem, jako lehké hlavní jídlo, a nebo studené jako zajímavou svačinu.

Pro 4 porce si připravte:

Ingredience na těsto:

  • 320 g hladké mouky
  • 180 g vychlazeného másla
  • 4-6 lžic studené vody

Ingredience na náplň:

  • 500 g dýně nakrájené na menší kousky
  • 350 g umyté a rozpůlené červené řepy
  • olivový olej
  • 350 g pórku nakrájeného na plátky
  • 1 a ¼ balení Lučina 100 g
  • 60 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky nasekaného tymiánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Připravíme si těsto z hladké mouky, vychlazeného nakrájeného másla a 4-6 lžic studené vody. Všechny suroviny smícháme dohromady, vypracujeme v hladké těsto a necháme v lednici odpočinout.
  2. Dýni a řepu rozložíme na plech, pokapeme olejem a pečeme asi 20 minut na 200 °C. Přidáme pórek a pečeme dalších 15 minut. Těsto rozválíme a rozdělíme do 6 až 7 koláčových formiček o průměru 8 cm. Pečeme v troubě přibližně 10 minut.
  3. V míse smícháme Lučinu, mléko, vejce, česnek, sůl, pepř a tymián a vložíme do formiček. Navrch nasypeme zeleninu a pečeme v troubě přibližně 12 minut.

Sdílejte
dudlee
reklama
reklama

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě