Moje děti už od dětství milovali pribiňáky. Je to dezert, který neurazí ale ani nás dospělý.
Co budete potřebovat:
- 220 g máslových sušenek
- 50 g studeného másla
- 250 g jahod + na ozdobu
- 4 lžíce krupicového cukru
- 250 ml smetana ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 250 g tučného tvarohu
- nesolené pistácie na ozdobu
Postup:
Postup
- Sušenky rozmixujte s pokrájeným studeným máslem na drobenku. Rozdělte ji do nádob (skleniček) a stlačte lžící.
- Jahody - asi 10 ks, omyjte a pokrájejte svisle na plátky a obložte s nimi boky sklenic. Zbylé jahody pokrájejte na drobné kostičky, dejte do kastrolu, přidejte 2 lžíce cukru, 100 ml vody a přiveďte k varu.
- Vychlazenou šlehačku ušlehejte dotuha spolu s vanilkovým cukrem a poté vmíchejte do tvarohu. Vznikne hladký krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a naplňte skleničky. Navrh rozetřete jahodovou omáčku a dejte alespoň na 1 hodinu chladit do ledničky. Skleničky nakonec ozdobte nasekanými pistáciemi a čerstvými jahodami.
Domácí pribiňák s ovocem
Na tento recept můžete použít jakékoliv ovoce, zkoušela jsem i s malinami, nebo švestkou a broskví. Všechno záleží jen na vás, jestli s ovocem, nebo jestli si jej dáte jen tak.
Pokud by jste chtěla vyzkoušet i naše jiné recepty, naleznete je ZDE.
Za celý tým HappyBaby přeji dobrou chuť 🙂
Pokud máte i vy nějaký recept, můžete se s námi podělit v naší uzavřené skupinky maminek na Facebooku a podělit se o své zkušenosti.