Domáci pribiňák

pribiňák

Moje děti už od dětství milovali pribiňáky. Je to dezert, který neurazí ale ani nás dospělý.

Co budete potřebovat:

  • 220 g máslových sušenek
  • 50 g studeného másla
  • 250 g jahod + na ozdobu
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g tučného tvarohu
  • nesolené pistácie na ozdobu

Postup:

Postup

  1. Sušenky rozmixujte s pokrájeným studeným máslem na drobenku. Rozdělte ji do nádob (skleniček) a stlačte lžící.
  2. Jahody - asi 10 ks, omyjte a pokrájejte svisle na plátky a obložte s nimi boky sklenic. Zbylé jahody pokrájejte na drobné kostičky, dejte do kastrolu, přidejte 2 lžíce cukru, 100 ml vody a přiveďte k varu.
  3. Vychlazenou šlehačku ušlehejte dotuha spolu s vanilkovým cukrem a poté vmíchejte do tvarohu. Vznikne hladký krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a naplňte skleničky. Navrh rozetřete jahodovou omáčku a dejte alespoň na 1 hodinu chladit do ledničky. Skleničky nakonec ozdobte nasekanými pistáciemi a čerstvými jahodami.

Domácí pribiňák s ovocem

Na tento recept můžete použít jakékoliv ovoce, zkoušela jsem i s malinami, nebo švestkou a broskví. Všechno záleží jen na vás, jestli s ovocem, nebo jestli si jej dáte jen tak.

Pokud by jste chtěla vyzkoušet i naše jiné recepty, naleznete je ZDE.

Za celý tým HappyBaby přeji dobrou chuť 🙂

Pokud máte i vy nějaký recept, můžete se s námi podělit v  naší uzavřené skupinky maminek na Facebooku a podělit se o své zkušenosti.

 

Sdílejte
Kompletní portfolio HBKompletní portfolio HBreklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě