Vánoční pečený kapr

Mnoho rodin na Vánoce peče kapra, případně ho smaží v trojobalu. Přinášíme vám tradiční recept tak, jak ho doma děláme my. Důležité je, aby kapr nebyl příliš velký a tím pádem mastný.

Na 4 porce si připravte:

  • 2500 g kapra
  • 200 g másla
  • 4 – 5 citrónů
  • kmín
  • sůl
  • mléko, do kterého se kapr naloží

Postup

  1. Kapra, kterého nakrájíte na filety, namočte aspoň na 24 hodin do mléka, abyste z něho vytáhli pachuť.
  2. Kapra nechejte okapat. Citróny oloupejte, aby kapr nebyl po upečení hořký a nakrájejte na kolečka. Na plech dejte máslo s citróny a na to pokládejte filety kapra, které osolte a posypte kmínem, a na filety dejte opět máslo a citróny.
  3. Pečte v rozehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 – 40 minut, podle toho, jestli chcete kapra šťavnatého nebo suššího.

Upečeného kapra podávejte s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší, pokud vaše děti ještě bramborovému salátu nepřišli na chuť.

Přejeme vám krásné Vánoce a dobrou chuť!

 

Inspiraci na další aktivity spojené s Vánoci naleznete také v naší sekci Vánoce.

Sdílejte
Immunotrofina 2+1 zdarmaImmunotrofina 2+1 zdarmareklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě