Kopřivová polévka

Kopřivová polévka 1

S jarem nabízí příroda mnoho zajímavých příležitostí k zpestření jídelníčku. Mezi jeden z nich je využití mladých kopřiv.

Ingredience:

  • 200g kořenové zeleniny
  • trochu másla nebo oleje
  • 2 hrsti mladých kopřiv
  • 1 žloutek
  • 250 ml smetany,
  • 1lžíce hladké mouky
  • pažitka
  • pepř
  • sůl
  • citronová šťáva

Postup:

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme a krátce orestujeme na tuku. Poté podlijeme vodou a necháme dusit, dokud zcela nezměkne. Přidáme nasekané mladé kopřivy a zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku. Necháme krátce povařit. A dochutíme solí a pepřem. Do hotové polévky můžeme rozšlehat žloutek, ozdobit pažitkou a dochutit citronem.

Přejeme vám dobrou chuť🙂

 

 

Sdílejte

Zapomenuté heslo

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě