S jarem nabízí příroda mnoho zajímavých příležitostí k zpestření jídelníčku. Mezi jeden z nich je využití mladých kopřiv.
Ingredience:
- 200g kořenové zeleniny
- trochu másla nebo oleje
- 2 hrsti mladých kopřiv
- 1 žloutek
- 250 ml smetany,
- 1lžíce hladké mouky
- pažitka
- pepř
- sůl
- citronová šťáva
Postup:
Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme a krátce orestujeme na tuku. Poté podlijeme vodou a necháme dusit, dokud zcela nezměkne. Přidáme nasekané mladé kopřivy a zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku. Necháme krátce povařit. A dochutíme solí a pepřem. Do hotové polévky můžeme rozšlehat žloutek, ozdobit pažitkou a dochutit citronem.
Přejeme vám dobrou chuť🙂