Buchta s borůvkami

buchta

K létu neodmyslitelně patří borůvky. Děti je rády sbírají a dají se koupit i u cesty, kde to máte s poloviční prací. Přinášíme vám tip ma jemnou buchtu s borůvkami. 

Na buchtu:

  • 2 lžičky kypřící prášku
  • 250 g hladké mouky
  • 225 g krupicového cukru
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 225 g změklého másla
  • 4 vejce
  • 60 ml zakysané smetany
  • 1 hrnek borůvek
  • hrubá mouka na vysypání formy

Na polevu:

  • 200 g mascarpone
  • 60 g změklého másla
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžičky citronové štávy
  • nastrouhané kůra z 1 citronu

Postup

  1. Troubu předehřejete na 160 stupňů
  2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Máslo vyšlehejte s cukrem, zapracujte vejce, smetanu a následně hmotu vmíchejte i s borůvkami do mouky.
  3. Formu vymažte máslem, a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto a uhlaďte. Pečte dozlatova, cca 50 minut. Pokud se buchta připaluje, můžete jí přikrýt alobalem.
  4. Připravte si polevu... Mascarpone ušlehejte s máslem a cukrem. Vmíchejte citronovou štávu s kůrou a odložte do chladničky.
  5. Po vychladnutí buchtu bohatě potřete polevou, posypte citronvou kůrou a nechte ještě zatuhnout v chladničce.

Buchta s ovocem

Do buchty můžete použít i jiné sezonní ovoce. Zkuste přidat i pokrájené jahody, nebo meruňky – buchta pak bude ještě vláčnější. S rybízem kyselejší a svěžejší.

 

Podívejte se i na další naše recepty na odkazu ZDE.

Pokud máte i vy nějaký recept, můžete se s námi podělit v  naší uzavřené skupinky maminek na Facebooku a podělit se o své zkušenosti.

 

Sdílejte
Kompletní portfolio HBKompletní portfolio HBreklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě