Krémový dýňový cheesecake je ideální podzimní recept. Místo pekanových ořechů, můžete použít u nás běžnější ořechy vlašské.
Ingredience na korpus:
- 2 hrsti mandlí
- 1 hrst slunečnicových semínek
- 2 hrsti rozinek
- 1 banán
- 1 vejce
- špetka soli
Ingredience na náplň:
- 6 balení Lučina 100 g
- 100 g hrnek dýňového pyré (jemně nasekaná dýně)
- ¼ hrnku třtinového cukru
- ½ lžíce koření 5-ti vůní
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 vejce
- hrst pekanových ořechů
Postup
- Mandle, slunečnicová semínka a rozinky rozsekáme najemno, smícháme z rozmixovaným vejcem a banánem a přidáme špetku soli. Směs rozprostřeme do vymazané formy na asi půl centimetrovou vrstvu a vytvoříme cca 3 cm okraj, pečeme 20 minut na 100°C.
- Na pánvi se lžící másla osmahneme dýňové pyré s kořením 5-ti vůní a citrónovou šťávou, a necháme vychladnout.
- V mixéru vyšleháme vejce, Lučinu a cukr, oddělíme 1/2 a do té vmícháme vychladlé dýňové pyré. Směs s dýní dáme na korpus jako první vrstvu a pak přilejeme druhou, bílou, polovinu. Jemně promícháme.
- Na povrch dáme pekanové ořechy a pečeme zhruba 40 minut na 150°C. Po vychladnutí necháme ještě alespoň na 3 hodiny v lednici. Při podávání můžeme polít karamelem.