Dýňový sirup a latté

Dýňový sirup

Dýně a podzimní večery patří k sobě jako teplé pletené svetry a horký čaj, máme pro vás recept, který vám podzim ještě více zpříjemní. Představte si, že sedíte u okna, venku šustí listí a vy si usrkáváte lahodné dýňové latté s domácím dýňovým sirupem. Zní to jako sen? S naším snadným receptem si tento sen můžete splnit i vy! Během dvou minut se dozvíte, jak si připravit sametově hladké dýňové pyré a z něj vytvořit sirup, který vašemu latté dodá ten pravý podzimní nádech. Tak pojďme na to, nechte se inspirovat a užijte si podzimní pohodu v každém doušku!

Na 500 ml dýňového sirupu

  • 4 lžíce dýňového pyré (1 dýně Hokkaido)
  • 300 ml vařící vody
  • 150 g světlého třtinového cukru
  • 1 lžička dýňového koření od Antonína z www.koreni.cz
  • 1 lžička pravého vanilkového cukru od Antonína z www.koreni.cz

Příprava dýňového pyré:

Dýni Hokkaido omyjeme, rozřízneme napůl a vydlabeme semínka.

Dýňové pyré – recept krok 1

Dýni položíme rozkrojenou stranou na plech, podlijeme 200 ml vody a při 180 °C pečeme v troubě 60-90 minut (slupka musí jít snadno propíchnout vidličkou). Poté ji necháme zcela vychladnout.

Dýňové pyré – recept krok 2

Z upečené dýně vydlabeme dužninu, kterou v mixéru rozmixujeme dohladka.

Dýňové pyré – recept krok 3

Dýňové pyré máme připraveno. 250 ml pyré dáme stranou, zbytek rozdělíme po cca 300 g do vhodných nádob a zamrazíme pro příští využití.

Dýňové pyré – recept krok 4

Příprava sirupu:

Ve varné nádobě o obsahu 1 l smícháme 300 ml vařící vody se 150 g světlého třtinového cukru a 1 lžičkou vanilkového cukru a za stálého míchání necháme cukr rozpustit.

Dýňový sirup – recept krok 1

Přidáme 4 lžíce dýňového pyré a 1 lžičku dýňového koření a metlou dokonale promícháme. Pokud jsou v pyré hrudky, scedíme sirup přes jemné sítko (v lednici vydrží cca 2 týdny).

Dýňový sirup – recept krok 2

Hotovo 🙂


Dýňový sirup – recept krok 3

Příprava dýňového latté:

V přístroji na přípravu espressa připravíme silné espresso a dolijeme napěněným mlékem (nebo rovnou vyrobíme caffe latte nebo vídeňskou kávu).

Dýňové latté – recept krok 1

Na mléčnou pěnu (nebo šlehačku) opatrně nalijeme 2-4 lžíce dýňového sirupu (dle chuti místo cukru).

Dýňové latté – recept krok 2

Podáváme se zákuskem nebo jen tak samotné.

Dýňové latté – recept krok 3

Spolu s www.koreni.cz vám přejeme dobrou chuť!

Sdílejte
Načítám

Přihlášení

Na našich webových stránkách HappyBaby.cz používáme soubory cookie, abychom vám poskytli, co nejvíce pohodlí při jejich prohlížení. Kliknutím na „Souhlasím s použitím všech cookies“ vyjadřujete souhlas s použitím VŠECH souborů cookie. Můžete také pomocí nastavení poskytnout kontrolovaný souhlas nebo zamítnout použití cookies kromě nezbytných.

Povolit všechny cookies Nastavit cookies

Níže najdete kategorie cookies používané na našich webových stránkách, které můžete povolit nebo zakázat. Funkční cookies není možné zakázat, protože jsou pro bezproblémové procházení webu nezbytné. Vaše nastavení cookies je v budoucnu možné měnit pomocí odkazu v patičce webu.

Zavřít

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě

Milá , ve vašem profilu nemáte zaškrtnutý souhlas a tak se nemůžete účastnit žádných našich testování a soutěží. Změnit to můžete ZDE.