V létě máme spoustu výborného ovoce k dispozici, a zrovna ty naše české jahody jsou plné chutě a vůně. Jahodové knedlíky chutnají všem, i těm menším 🙂
Na knedlíky:
- 500 g měkkého plnotučného tvarohu
- 300 g hrubé mouky
- špetka soli
- 20 středních jahod
Na dokončení:
- 200 g zakysané smetany
- rozpuštěné máslo
- moučkový cukr
Postup
- Tvaroh vyklopte do mísy a přisypte mouku a sůl. Vařečkou, nebo rukama zpracujte měkké a nelepivé těsto.
- Těsto vložte do chladničky. Mezitím si omyjte jahody a zbavte je stopek. Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu.
- Na vál si dejte trochu mouky, přeneste těsto a z něj vyválejte váleček, cca 4- 5 cm tlustý. Krájejte asi 1 cm silné plátky. Každý plátek trochu zmáčkněte, dovnitř položte jahodu, uzavřete a vyválejte do kulatého knedlíku. Takto rychle zpracujte z celého těsta.
- Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte cca 6 minut.
Jahodové knedlíky
Podávejte je se smetanou, rozpuštěným máslem, cukrem a zbylými čerstvými jahodami.
Knedlíky jinak
Pokud se vám nechce balit ovoce do těsta, udělejte z těsta tvarohové nočky a ty následně zalijte omáčkou z krátce povařených a pokrájených jahod. Následně dozdobte, jako u knedlíků.
Pokud máte chuť i na jiné recepty, můžete se podívat do naší databáze ZDE.
Pokud máte i vy nějaký recept, můžete se s námi podělit v naší uzavřené skupinky maminek na Facebooku a podělit se o své zkušenosti.