Jednoduché jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

V létě máme spoustu výborného ovoce k dispozici, a zrovna ty naše české jahody jsou plné chutě a vůně. Jahodové knedlíky chutnají všem, i těm menším 🙂

Na knedlíky:

  • 500 g měkkého plnotučného tvarohu
  • 300 g hrubé mouky
  • špetka soli
  • 20 středních jahod

Na dokončení:

  • 200 g zakysané smetany
  • rozpuštěné máslo
  • moučkový cukr

Postup

  1. Tvaroh vyklopte do mísy a přisypte mouku a sůl. Vařečkou, nebo rukama zpracujte měkké a nelepivé těsto.
  2. Těsto vložte do chladničky. Mezitím si omyjte jahody a zbavte je stopek. Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu.
  3. Na vál si dejte trochu mouky, přeneste těsto a z něj vyválejte váleček, cca 4- 5 cm tlustý. Krájejte asi 1 cm silné plátky. Každý plátek trochu zmáčkněte, dovnitř položte jahodu, uzavřete a vyválejte do kulatého knedlíku. Takto rychle zpracujte z celého těsta.
  4. Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte cca 6 minut.

Jahodové knedlíky

Podávejte je se smetanou, rozpuštěným máslem, cukrem a zbylými čerstvými jahodami.

Knedlíky jinak

Pokud se vám nechce balit ovoce do těsta, udělejte z těsta tvarohové nočky a ty následně zalijte omáčkou z krátce povařených a pokrájených jahod. Následně dozdobte, jako u knedlíků.

Pokud máte chuť i na jiné recepty, můžete se podívat do naší databáze ZDE.

Pokud máte i vy nějaký recept, můžete se s námi podělit v  naší uzavřené skupinky maminek na Facebooku a podělit se o své zkušenosti.

 

Sdílejte
Kompletní portfolio HBKompletní portfolio HBreklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě