Milujeme recepty, kdy za vás většinu práce odvede trouba. Pokud vyzkoušíte náš recept na podzimní pečenou dýní s houbami, budete mít nejen skvělé jídlo, ale i více času na hraní s dětmi.
- 1 střední dýně Hokaido
- 250 g krémových žampionů
- 4 cibule
- 5 stroužků česneku
- 50 g parmezánu
- 50 g ementálu
- trochu sušených hub nebo houbového koření
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 250 ml mléka
- větvička rozmarýnu
Postup
- Dýni očistíme a nakrájíme na kousky přibližně 3 cm velké. Velkou výhodou dýně Hokaido je to, že ji není třeba loupat. Tento recept ale můžete obměnit a vyzkoušet i jiné druhy dýní (vyzkoušejte například máslovou dýni).
- Oloupejte česnek a nakrájejte na silnější plátky. Cibuli po oloupání nakrájejte na čtvrtky. Zeleninu promíchejte spolu s houbovým kořením, rozmarýnem, pepřem a solí.
- Střední pekáček nebo zapékací misku vymažte olivovým olejem a rozložte promíchanou zeleninu s kořením.
- Pečte v rozehřáté troubě na 180° C 20 minut. Po deseti minutách promíchávejte, případně lehce podlijte vodou.
- Na půl upečenou zeleninu podlijte mlékem a dále pečte 10 minut.
- Sýry nastrouhejte a promíchejte. Posypte jimi zeleninu a opět dejte zapéct do trouby do zlatova.