Tento recept na sladkou pizzu se vyznačuje netradičními přísadami, jako tvarohem, ovocem a medem. Hodí se k podávání jako alternativa klasické sladké pizzy.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžíce cukru
- 120 ml mléka
- 1 vejce
- 50 g másla
- 100 g tvarohu
- ovoce dle chuti (např. maliny, jahody, hrušky, meruňky)
- med
Postup:
- Smíchejte cukr s částí mléka a rozdrobeným droždím. Nechte vzejít kvásek.
- Přidejte vejce, mouku a mléko a vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte vykynout asi hodinu na teplém místě.
- Zatím si připravte ovoce. Maliny a jahody, pokud jsou větší, můžete nakrájet na menší kousky. Hrušky a meruňky oloupejte a nakrájejte na tenčí plátky. Tvaroh rozmačkejte vidličkou.
- Těsto rozválejte na plech. Pokud používáte papír na pečení, dejte ho na plech nejprve a teprve poté na něj dejte těsto. Rozprostřete tvaroh po celé ploše těsta.
- Ovoce dejte na tvaroh a lehce ho do něj vmáčkněte. Pokapejte medem.
- Pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 15-20 minut, dokud těsto nezezlátne.
- Hotovou pizzu ozdobte lístky máty nebo jiným čerstvým ovocem.