Křupavé tvarohové placičky, které můžete jíst jen tak, nebo si je dát jako netradiční přílohu.
- 120 g polohrubé mouky
- 120 g tvarohu
- 50 g strouhanky
- 2 bílky na obalení
- 20 g másla
- 2 žloutky
- strouhanka na obalení
- sůl dle potřeby
- rostliný olej na smažení
Postup
- Do mísy dáme mouku, sůl, tvaroh, pokrájené máslo a strouhanku a vše promícháme. Přidáme žloutky a vypracujeme tuhé těsto.
- Těsto rozválíme na válu na placku tlustou asi 1 cm. Tvořítkem vykrájíme kolečka. Namáčíme je do bílků a obalíme ve strouhance. Chrupinky smažíme dozlatova.
Náš tip:
Chrupinky se podávají tradičně ke zvěřině. Vy je ale můžete podávat s lehkým zeleninovým salátem.
Tento recept jsme pro vás připravili společně s webem www.receptyschuti.cz