Tyto tartaletky, jsou plné zeleniny a přitom krémové díky použité Lučině. Vyzkoušejte je ještě teplé se zeleninovým salátem, jako lehké hlavní jídlo, a nebo studené jako zajímavou svačinu.
Na 4 porce si připravte:
Ingredience na těsto:
- 320 g hladké mouky
- 180 g vychlazeného másla
- 4-6 lžic studené vody
Ingredience na náplň:
- 500 g dýně nakrájené na menší kousky
- 350 g umyté a rozpůlené červené řepy
- olivový olej
- 350 g pórku nakrájeného na plátky
- 1 a ¼ balení Lučina 100 g
- 60 ml mléka
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky nasekaného tymiánu
- sůl
- pepř
Postup
- Připravíme si těsto z hladké mouky, vychlazeného nakrájeného másla a 4-6 lžic studené vody. Všechny suroviny smícháme dohromady, vypracujeme v hladké těsto a necháme v lednici odpočinout.
- Dýni a řepu rozložíme na plech, pokapeme olejem a pečeme asi 20 minut na 200 °C. Přidáme pórek a pečeme dalších 15 minut. Těsto rozválíme a rozdělíme do 6 až 7 koláčových formiček o průměru 8 cm. Pečeme v troubě přibližně 10 minut.
- V míse smícháme Lučinu, mléko, vejce, česnek, sůl, pepř a tymián a vložíme do formiček. Navrch nasypeme zeleninu a pečeme v troubě přibližně 12 minut.
Komentáře