Mlsání je zdravé

Těhotná žena jí čokoládu

Mnoho lidí je toho názoru, že čokoláda je nezdravá. Přitom v ní obsažené kakao může mimo jiné pomoci v boji proti vysokému krevnímu tlaku a cholesterolu. Toto sladké pokušení by si měly dopřát i těhotné ženy, protože může mít pozitivní vliv na dítě.

Pozitivní vlastnosti čokolády

Čokoláda nemá, jak je známo, dobrou pověst. To je dáno tím, že většina čokoládových výrobků obsahuje příliš mnoho cukru. Pokud si však vyberete ten správný, může být i zdravá. V tmavé čokoládě se nachází velké množství flavanolů, což jsou rostlinné látky, u kterých se předpokládá, že mají antioxidační účinky. Mají snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu, mírnit systémové záněty a omezit riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Hořká čokoláda s podílem kakaa vyšším než 60% je tedy zdravější než běžná mléčná nebo bílá čokoláda.

"<yoastmark

Tmavá čokoláda dále přispívá ke snížení produkce stresových hormonů. Čokoláda vás tudíž může chránit před stresem! Rovněž podporuje schopnost koncentrace: Díky kofeinu a teobrominu, které obsahuje, má podobné účinky jako káva.

Především těhotné ženy by si tedy měly tu a tam kousek této pochoutky dopřát. Jak dokazuje jedna ze studií, může čokoláda podpořit růst nenarozeného miminka. Čokoláda má mít celkově pozitivní vliv na pozdější vývoj dítěte a například přispět k tomu, že dítě bude aktivnější a veselejší. Ačkoli čokoláda obsahuje zdravé látky, měla by být konzumována v rozumné míře. Vyvarujte se tudíž bezděčného pojídání čokolády.

Sdílejte
Immunotrofina 2+1 zdarmaImmunotrofina 2+1 zdarmareklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě