Už při prvním soustě ucítíte chuť orientu – kořeněnost zázvora, sladkost mrkve a jemnost kokosového mléka. Neopakovatelná vůně a krémovost dělají z této polévky pokrm, který si vychutnáte opravdu všemi smysly. Pokud tedy nevíte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte výborný mrkvovo-zázvorový krém.
Co budete potřebovat:
- 2 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 kg mrkve
- kousek očištěného zázvoru – velikosti palce
- 1 l domácího vývaru / vody
- 1 dcl kokosového mléka
- 2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky soli a špetka pepře
- 1 lžíce olivového/kokosového oleje
Postup
- Cibuli a česnek nakrájíme a dusíme na oleji 5 minut.
- Mezitím si nakrájíme mrkev na kostičky a přidáme ji k cibulce a česneku. Zázvor nastrouháme a také přidáme do hrnce.
- Promícháme, posolíme a opepříme. Podlijeme vývarem nebo vodou a vaříme 15-20 minut.
- Polévku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérem nebo v blenderu.
- Krémovou směs vrátíme do hrnce, přidáme kurkumu a kokosové mléko. Za stálého míchání necháme přejít varem a odstavíme.
- Podle chuti přidáme ještě sůl a pepř.
- Podáváme čistě zeleninovou, nebo i s masem.
Zkuste i jiné recepty z našich stránek.
O vaše zkušenosti se můžete s námi podělit v naší uzavřené skupinky maminek na Facebooku nebo na našem Instagramu.