Krevety na másle s česnekem a petrželovou natí

Chcete potěšit svoji drahou polovičku něčím lahodným a netradičním? Nabízíme vám recept, který určitě potěší milovníky mořských „plodů“.

Suroviny na romantickou večeři pro 2 osoby:

  • 400 g vyloupaných krevet
  • 125 g másla (ale klidně i více)
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 1 dcl bílého vína
  • šťáva z citrónu
  • sůl a černé koření
  • velká hrst petrželové natě
  • toastový chléb na topinky

Postup:

  1. Česnek si nakrájíme na maličké kousky. Polovinu másla rozehřejeme na pánvi. Dávejte pozor, aby se nepřipálilo. Na másle jen velmi krátce česnek orestujeme, aby nezhořkl.
  2. Přidáme krevety, které na pánvi chvíli opékáme, asi 2 – 3 minuty. Přilijeme bílé víno a restujeme, dokud se víno nevypaří.
  3. V toustovači si připravíme z chleba topinky podle chuti. Když jsou hotové, rozkrojíme je na trojúhelníky.
  4. Zbytek másla rozpustíme, ochutíme citrónovou šťávou podle vlastní chuti. Osolíme a přidáme černé koření
  5. Odložíme ze sporáku a přimícháme nakrájenou petrželovou nať.
  6. Podáváme s topinkami – tousty.

Opečený chléb si nezapomeňte namáčet do skvělé česnekovo-máslové omáčky!

Přejeme vám dobrou chuť!

 

Sdílejte
Immunotrofina 2+1 zdarmaImmunotrofina 2+1 zdarmareklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě