Dýňová polévka zahřeje a rozpustí všechny podzimní chmury. Pro děti snižte množství koření a vynechejte chilli. 🙂
- 2 balení Lučina 100 g
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce másla
- 1 středně velká hokaido dýně ( nebo máslová)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sekaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- ½ lžičky mleté skořice
- 1 lžička koriandru
- ½ lžičky citrónové kůry
- šťáva z ½ citrónu
- 2 lžičky soli
- hrst rozinek
- hrst dýňových semínek
- ¼ lžičky chilli
Postup
- Na másle osmahneme nasekanou cibulku, česnek a zázvor, přisypeme koření, zasmahneme a přilijeme cca 750 ml vody. Přidáme na kostky nakrájenou dýni a sůl a vaříme do měkka.
- Přidáme jednu plechovku kokosového mléka a vše rozmixujeme do hladka. Přidáme citrónovou šťávu a krátce provaříme. Odstavíme a vmixujeme 2 Lučiny 100 g.
- Rozinky, chilli a sůl zalijeme trochou horké vody a necháme nabobtnat, pak slijeme vodu a spolu s dýňovými semínky opražíme na pánvi na trošce másla. Kdo má rád pálivější, ať přidá víc chilli, ¼ lžičky je jen mírně pálivé. Směsí posypeme polévku při servírování.