Dýňová polévka

Dýňová polévka

Dýňová polévka zahřeje a rozpustí všechny podzimní chmury. Pro děti snižte množství koření a vynechejte chilli. 🙂

Na 4 porce si připravte:
  • 2 balení Lučina 100 g
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce másla
  • 1 středně velká hokaido dýně ( nebo máslová)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sekaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 lžička koriandru
  • ½ lžičky citrónové kůry
  • šťáva z ½ citrónu
  • 2 lžičky soli
  • hrst rozinek
  • hrst dýňových semínek
  • ¼ lžičky chilli

Postup

  1. Na másle osmahneme nasekanou cibulku, česnek a zázvor, přisypeme koření, zasmahneme a přilijeme cca 750 ml vody. Přidáme na kostky nakrájenou dýni a sůl a vaříme do měkka.
  2. Přidáme jednu plechovku kokosového mléka a vše rozmixujeme do hladka. Přidáme citrónovou šťávu a krátce provaříme. Odstavíme a vmixujeme 2 Lučiny 100 g.
  3. Rozinky, chilli a sůl zalijeme trochou horké vody a necháme nabobtnat, pak slijeme vodu a spolu s dýňovými semínky opražíme na pánvi na trošce másla. Kdo má rád pálivější, ať přidá víc chilli, ¼ lžičky je jen mírně pálivé. Směsí posypeme polévku při servírování.

Sdílejte
Immunotrofina 2+1 zdarmaImmunotrofina 2+1 zdarmareklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě