Nestíháte a je potřeba uvařit? Něco rychlého, ale dobrého? Co uvařit rychlí oběd z jednoho pekáče?
Co budete potřebovat:
- 4 ks kuřecí paliček, nebo špalíčků
- koření na pečené maso (směs na pečené kuře)
- kousek másla
- 3 lžíce olivového oleje + na vymazání zapékací misky
- 1 ks cibule
- 3 ks papriky červené, žluté, zelené
- 4 stroužky česneku
- 3 ks rajčat
- tymián nebo rozmarýn, šalvěj
- 150 ml bílého suchého vína
- 20 ks olivy (černé nebo zelené)
- 8 lžic smetany ke šlehání
- sůl
Postup
- Kuře okořeňte a orestujte na másle s olivovým olejem z obou stran.
- Poté nakrájejte cibuli, oloupejte česnek, zeleninu nakrájejte na kusy cca 2x2 cm. Na stejné pánvi orestujte cibuli, přidejte i česnek a bylinky a na pár minut i papriky.
- Do pekáče rozmístěte rajčata, na ně potom zeleninu z pánve. Zalejte vínem a nechte chvíli probublat. Do pekáče přidejte olivy a vše promíchejte.
- Navrch dejte kuřata kůží nahoru a zalijte vínem z pánve smíchaným se šťávou a kořením, které pustilo kuře hned na začátku.
- Vše nejdřív pečte přiklopené na 180 °C 50-80 minut podle velikosti masa. Poté odkryjte, přidejte šlehačku a ještě na 20 minut vraťte do trouby.
- Když začne maso odpadat od kosti, přilijte do omáčky ještě trochu smetany ke šlehání a vraťte do trouby ještě na nějakých 20 minut.
Vaření z jednoho pekáče
Má nespornou výhodu v tom, že nebudete muset umývat spousty nádobí 🙂 Vařením v jednom nádobí má i výhodu ve spojení chutí. Vše se promíchá dohromady a jídlo je šťavnaté a chutné.
Šťavnaté kuřecí maso pečené v jednom pekáči společně se směsí zeleniny, oliv a voňavých bylinek skvěle poslouží jako vydatný oběd nebo večeře.
Servírovat můžete s gnocchi nebo těstovinami.
Pro vaření v jednom hrnci je vhodné si pořídit nějaký kvalitní, který vydrží i větší teploty, například z litiny.
Zkuste i jiné naše recepty z našich stránek.
Pokud máte i vy nějaký recept, můžete se s námi podělit v naší uzavřené skupinky maminek na Facebooku a podělit se o své zkušenosti.