Zapečené maso s bramborem a smetanou

Zapečené maso s bramborem

Australskými bylinkami kořeněné maso s brambory, zapečené na cibulce a podlité smetanou.

Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 450 – 600 g vepřové panenky, kotlet (bez kosti) nebo kuřecích prsou
  • 3 velké cibule
  • směs koření „Australská“
  • sůl
  • cca 800 g brambor
  • kmín
  • 1 smetana ke šlehání (250 ml)

Přílohy:

  • rajská jablíčka, rajčatový salát

1/5

Na dno zapékací mísy nebo pekáče rozprostřeme 3 velké nahrubo nakrájené cibule.

Zapečené maso s brambory - recept krok 1

  • 2/5
    Maso nakrájíme, naklepeme jako na řízky a rovnoměrně pokládáme na cibuli.Zapečené maso s brambory - recept krok 2

  • 3/5
    Zasypeme 1 polévkovou lžící směsi koření „Australská“. Podle chuti osolíme.Zapečené maso s brambory - recept krok 3
  • 4/5
    Očistíme brambory a nakrájíme je na plátky, které pak vrstvíme na maso po celé ploše zapékací nádoby. Jednotlivé vrstvy brambor vždy osolíme a posypeme kmínem.Zapečené maso s brambory - recept krok 4
  • 5/5
    Vše zalijeme smetanou a pečeme zakryté při teplotě 200 °C přibližně 1 hodinu. Ke konci pečení můžeme odkrýt, aby se brambory ve vrchní vrstvě opekly dočervena.
    Výborná příloha jsou rajská jablíčka nebo rajčatový salát.Zapečené maso s brambory - recept krok 5

Spolu s www.koreni.cz vám přejeme dobrou chuť!

 

Sdílejte
Immunotrofina 2+1 zdarmaImmunotrofina 2+1 zdarmareklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě