Domácí křidýlka

křidýlka

Party není party bez kuřecích křidýlek! Naštěstí je snadné je připravit i s nízkým obsahem sacharidů. Podávejte je s domácím dresingem, nebo domácím kečupem.

Co budete potřebovat na domácí křidýlka:

  • 18 kuřecích křidýlek
  • 1 1/2 lžíce bezlepkového prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1 1/2 lžíce ghí

Postup:

  • troubu předehřejete na 120 stupňů Celsia. Dvě mřížky umístěte do horní a střední části trouby.  Do spodní části trouby umístěte hluboký pekáč na skapávající tuk z křidýlek a přikryjte alobalem(lépe se pak umyje).
  • Křidýlka rozdělte v kloubu na menší kousky a osuště je papírem. Dejte do uzavíratelného sáčku nebo do mísy. Přidejte prášek do pečiva a sůl a promíchejte aby byla křidýlka všude pokrytá.
  • Křidýlka rozložte v jedné vrstvě na mřížku stranou s kůži navrch. Každý kousek potřete ghí a pečte ve spodní třetině trouby cca 30 minut. Pak přesuňte do horní části trouby a teplotu zvyšte na 220 stupňů Celsia. Pečte ještě dalších 40 minut.
  • Před podáváním nechte křidýlka 5 minut odpočívat

Co ke křidýlkům?

Můžete použít buď dresing, nebo si udělat domácí kečup.

křidýlka

Co budeme potřebovat na dresing:

  • 58 g zakysané smetany
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 110 g majonézy
  • 2 středně velké jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nakrájené petržele
  • 1 lžíce citronové štávy
  • 1/4 lžičky papriky
  • mořská sůl a černý pepř

Postup:

Ingredience pokrájíme a vše promícháme v míse. Podle chuti dosolíme a dopepříme a můžeme podávat ke křidýlkům.

Co budeme potřebovat na domácí kečup: 

  • 1 malou bílou cibuli (pokrájenou na malé kousky)
  • 2 nakrájené stroužky česneku
  • 240 ml neslazené rajčatové pasty
  • 60 ml jablečného ciderového octa
  • 1/8 lžičky mletého koření
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku
  • 3-6 kapek tekuté stévie
  • 2 lžíce erytritolu
  • 1 lžička soli
  • 60 ml vody
  • pepř na dochucení

křidýlka

Postup: 

Všechny přísady promíchejte v kastrůlku a při mírné teplotě vařte přikryté 5-10 minut. Až bude uvařené, rozmixujte do hladka. Kečup je možné uchovat v uzavřené skleničce v lednice až měsíc od výroby.

Ke křidýlkům si můžete vyrobit i křupavé domácí kaiserky – recept na ně naleznete ZDE

Za tým Happybaby Vám přeji dobrou chuť!

Chcete se dozvědět více, nebo se podělit o Vaše zkušenostmi s jinými maminkami? Připojte se do naší uzavřené skupinky maminek na Facebooku nebo nás sledujte na našem Instagramu.

Nově se můžete dozvědět i nové informace v našem Festivalu – to je mateřství! kde je pro Vás připraveno spousta informací v instruktážních videích.

 

Sdílejte

Přihlášení

Na našich webových stránkách HappyBaby.cz používáme soubory cookie, abychom vám poskytli, co nejvíce pohodlí při jejich prohlížení. Kliknutím na „Souhlasím s použitím všech cookies“ vyjadřujete souhlas s použitím VŠECH souborů cookie. Můžete také pomocí nastavení poskytnout kontrolovaný souhlas nebo zamítnout použití cookies kromě nezbytných.

Povolit všechny cookies Nastavit cookies

Níže najdete kategorie cookies používané na našich webových stránkách, které můžete povolit nebo zakázat. Funkční cookies není možné zakázat, protože jsou pro bezproblémové procházení webu nezbytné. Vaše nastavení cookies je v budoucnu možné měnit pomocí odkazu v patičce webu.

Zavřít

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě