Domácí křidýlka

křidýlka

Party není party bez kuřecích křidýlek! Naštěstí je snadné je připravit i s nízkým obsahem sacharidů. Podávejte je s domácím dresingem, nebo domácím kečupem.

Co budete potřebovat na domácí křidýlka:

  • 18 kuřecích křidýlek
  • 1 1/2 lžíce bezlepkového prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1 1/2 lžíce ghí

Postup:

  • troubu předehřejete na 120 stupňů Celsia. Dvě mřížky umístěte do horní a střední části trouby.  Do spodní části trouby umístěte hluboký pekáč na skapávající tuk z křidýlek a přikryjte alobalem(lépe se pak umyje).
  • Křidýlka rozdělte v kloubu na menší kousky a osuště je papírem. Dejte do uzavíratelného sáčku nebo do mísy. Přidejte prášek do pečiva a sůl a promíchejte aby byla křidýlka všude pokrytá.
  • Křidýlka rozložte v jedné vrstvě na mřížku stranou s kůži navrch. Každý kousek potřete ghí a pečte ve spodní třetině trouby cca 30 minut. Pak přesuňte do horní části trouby a teplotu zvyšte na 220 stupňů Celsia. Pečte ještě dalších 40 minut.
  • Před podáváním nechte křidýlka 5 minut odpočívat

Co ke křidýlkům?

Můžete použít buď dresing, nebo si udělat domácí kečup.

křidýlka

Co budeme potřebovat na dresing:

  • 58 g zakysané smetany
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 110 g majonézy
  • 2 středně velké jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nakrájené petržele
  • 1 lžíce citronové štávy
  • 1/4 lžičky papriky
  • mořská sůl a černý pepř

Postup:

Ingredience pokrájíme a vše promícháme v míse. Podle chuti dosolíme a dopepříme a můžeme podávat ke křidýlkům.

Co budeme potřebovat na domácí kečup: 

  • 1 malou bílou cibuli (pokrájenou na malé kousky)
  • 2 nakrájené stroužky česneku
  • 240 ml neslazené rajčatové pasty
  • 60 ml jablečného ciderového octa
  • 1/8 lžičky mletého koření
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku
  • 3-6 kapek tekuté stévie
  • 2 lžíce erytritolu
  • 1 lžička soli
  • 60 ml vody
  • pepř na dochucení

křidýlka

Postup: 

Všechny přísady promíchejte v kastrůlku a při mírné teplotě vařte přikryté 5-10 minut. Až bude uvařené, rozmixujte do hladka. Kečup je možné uchovat v uzavřené skleničce v lednice až měsíc od výroby.

Ke křidýlkům si můžete vyrobit i křupavé domácí kaiserky – recept na ně naleznete ZDE

Za tým Happybaby Vám přeji dobrou chuť!

Chcete se dozvědět více, nebo se podělit o Vaše zkušenostmi s jinými maminkami? Připojte se do naší uzavřené skupinky maminek na Facebooku nebo nás sledujte na našem Instagramu.

Nově se můžete dozvědět i nové informace v našem Festivalu – to je mateřství! kde je pro Vás připraveno spousta informací v instruktážních videích.

 

Sdílejte
Kompletní portfolio HBKompletní portfolio HBreklama

Přihlášení

Ukládám změny Odesílám
Uloženo Hotovo
Došlo k chybě Došlo k chybě