Naše kolegyně Vlastička ze slovenské redakce HappyBaby.sk se s námi podělila o recept na oblíbený dezert u nich doma Vyzkoušejte jak tahle tvarohová bábovka bude chutnat i u vás doma!
Tvarohová bábovka podle Vlastičky
Na 4 porce si připravte:
- 250 g hladké špaldové mouky
- 250 g jemného tvarohu
- 180 g třtinového cukru
- 4 vajíčka - žloutky a bílky zvlášť
- 100 g másla pokojové teploty
- 100 ml oleje
- šťáva z poloviny citrónu a trošku citronové kůry
- 1 vanilkový cukr s pravou vanilkou
- 1 prášek na pečení z vinného kamene
- podle chuti hrst hrozinek
Postup
- Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Zároveň předehřejeme horkovzdušnou troubu na 180°.
- Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- Pořádně zamícháme tvaroh s máslem a cukrem. Poté postupně přidáváme olej a nakonec žloutky.
- Mouku smícháme s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Postupně zamícháváme do tekuté směsi. Když je těsto řádně promíchané přidáme citrónovou šťávu a kůru. V této fázi můžete přidat i hrozinky. Na závěr velmi jemně zapracujeme sníh, aby těsto zůstalo dál nadýchané.
- Tvarohovou bábovku pečte při 180° zhruba 50 minut. Propečení zkontrolujte zapíchnutí špejlí. Pokud se těsto nelepí, je bábovka upečená. Hotovou bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
Vlastička píše – Nejoblíbenější bábovka mých tří dětí nesmí zůstat skryta pouze v naší kuchyni, a tak se s ní podělíme. Určitě stojí za ochutnání a je plná pro děti potřebných bílkovin.
Celý tým Happy Baby vám přeje dobrou chuť! Velmi nás potěší, když se podělíte o fotku, jak se vám bábovka povedla v naší skupince maminek na Facebooku.
Pokud není tvaroh vaším favoritem, můžete vyzkoušet jiný recept z našeho webu – Mramorová třená bábovka.
Komentáře