Opravdu výborná tvarohová bábovka

tvarohová bábovka

Naše kolegyně Vlastička ze slovenské redakce HappyBaby.sk se s námi podělila o recept na oblíbený dezert u nich doma Vyzkoušejte jak tahle tvarohová bábovka bude chutnat i u vás doma!

Tvarohová bábovka podle Vlastičky

  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 250 g jemného tvarohu
  • 180 g třtinového cukru
  • 4 vajíčka - žloutky a bílky zvlášť
  • 100 g másla pokojové teploty
  • 100 ml oleje
  • šťáva z poloviny citrónu a trošku citronové kůry
  • 1 vanilkový cukr s pravou vanilkou
  • 1 prášek na pečení z vinného kamene
  • podle chuti hrst hrozinek

Postup

  1. Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Zároveň předehřejeme horkovzdušnou troubu na 180°.
  2. Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  3. Pořádně zamícháme tvaroh s máslem a cukrem. Poté postupně přidáváme olej a nakonec žloutky.
  4. Mouku smícháme s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Postupně zamícháváme do tekuté směsi. Když je těsto řádně promíchané přidáme citrónovou šťávu a kůru. V této fázi můžete přidat i hrozinky. Na závěr velmi jemně zapracujeme sníh, aby těsto zůstalo dál nadýchané.
  5. Tvarohovou bábovku pečte při 180° zhruba 50 minut. Propečení zkontrolujte zapíchnutí špejlí. Pokud se těsto nelepí, je bábovka upečená. Hotovou bábovku vyklopte a nechte vychladnout.

Vlastička píše – Nejoblíbenější bábovka mých tří dětí nesmí zůstat skryta pouze v naší kuchyni, a tak se s ní podělíme. Určitě stojí za ochutnání a je plná pro děti potřebných bílkovin.

Celý tým Happy Baby vám přeje dobrou chuť! Velmi nás potěší, když se podělíte o fotku, jak se vám bábovka povedla v naší skupince maminek na Facebooku. 

Pokud není tvaroh vaším favoritem, můžete vyzkoušet jiný recept z našeho webu – Mramorová třená bábovka.

Sdílejte
Kompletní portfolio HBKompletní portfolio HBreklama