Na přípravu bulek se skvěle hodí i celozrnná, žitná, nebo ovesná mouka. Stejně tak můžete hamburgery udělat z kuřecího masa, namísto krůtího.
Hamburgery:
- 500 ml mletého krůtího masa
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce
- 2-3 lžíce ovesných vloček
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 mrkev
- hrst baby špenátu
Na pečení:
- 1 vejce
- 1 lžíce sezamových semínek
Na bulky:
- 100 g pohankové mouky
- 200 g špaldové mouky
- 1 lžička sušeného droždí
- 150 ml teplého mléka
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky cukru
Postup
- Smíchejte všechny suroviny na těsto a pomocí mixéru vypracujte vláčné těsto.
- Z něj vytvarujte bochánek, přikryjte utěrkou a nechte kynout cca 30 - 40 minut.
- Těsto dejte na vál, vysypaný moukou, rozdělte na 10 stejných kousků a vytvořte bochánky.
- Přemístěte je na plech vyložené pečícím papírem, a nechte dalších 30 minut kynout.
- Rozehřejte troubu na 180 stupňů
- Vyšlehejte vejce, potřete jím bochánky, posypte sezamovými semínky a pečte 20 - 25 minut.
- Zatímco se housky pečou, připravte si hamburgery.
- Krůtí maso smíchjete s vejcem, solí a ovesnými vločkami a dobře promíchejte.
- Nechte 10 minut odpočinout.
- Pokud pak směs není dostatečně tuhá, přidejte ještě ovesné vločky.
- Tvořte mini hamburgery, dávejte je na pánev s rozpáleným olejem a smažte 7-8 minut z každé strany.
- Bulky rozřízněte, na spodní půlku vyskládejte plátky mrkve a špenát, pak maso a přikryjte druhou polovinou bulky.
Hamburgery na dětskou party
Ozdobte hamburgery tak, aby vypadaly jako zvířátka, nebo postavy. Místo nosu dejte olivy, nebo cherry rajčátka, místo očí cibuli a kousky oliv a místo uší preclíky. Nebo můžete použít vlastní fantazii a dozdobit si s dětmi jak se vám bude líbit.
Chcete se dozvědět více, nebo se podělit o Vaše zkušenostmi s jinými maminkami? Připojte se do naší uzavřené skupinky maminek maminek na Facebooku nebo nás sledujte na našem Instagramu.
Komentáře