Zázvorový čaj, který je výborný na nachlazení. Vyzkoušejte také indický Chai másala
Ingredience
Použité suroviny na cca 2 šálky čaje:
- 1 lžíce směsi koření „Chai Másala“
- 2 lžíce přírodního cukru, nebo med (může být i cukr krystal)
- 1 citron
- (0,02 l slivovice)
Postup
- 1/3
Do 0,6 litru vody dáme 1 lžíci směsi koření „Chai Másala“ a 2 lžíce přírodního cukru. Necháme vše na mírném ohni 6 minut provařit. Potom přilijeme šťávu z 1 citronu a necháme krátce přejít varem. Cukr můžeme nahradit medem, ten pak nevaříme a přidáme ho tam až na závěr. (Případně můžeme zvýšit účinky léčby přilitím malého přiměřeného množství slivovice.) - 2/3
Čaj scedíme přes jemné sítko. - 3/3
A podáváme horký. Vyzkoušejte také indický Chai másala
Doba přípravy 15 minut.